Management coaching

‘Ik wil mij graag ontwikkelen als leidinggevende’ ‘Ik wil mijn werknemers meer motiveren?’ ‘Ik wil dat mijn team meer zelfsturend wordt’ ‘Ik wil graag meer loslaten en delegeren’ ‘Ik wil mijn medewerkers leren aanspreken’

Wat is management coaching?

Een van de doelen van management coaching is het bezorgen van nieuwe inzichten over leiderschap en jouw persoonlijke stijl van leiderschap. Er zijn veel verschillende manieren van managen en leidinggeven. Van directief tot zelfsturend. Het is belangrijk dat je als manager niet alleen je team maar ook jezelf leert kennen en je leiderschapsstijl aanpast op jouw sterke kwaliteiten. Daarnaast ga je stappen zetten richting je zelfgekozen doelen.

De rollen leider, manager en coach

Als manager vervul je drie rollen, leider, manager en coach. Door middel van management coaching krijg je een helder beeld van wat deze rollen precies inhouden en waar jij op dit moment staat. Management coaching helpt je te ontdekken waar je je verder in kan ontwikkelen en hoe je dat voor elkaar krijgt. Ook kunnen we inzoomen op het aansturen en coachen van je medewerkers en het team. Bij management coaching werk je bijvoorbeeld aan het effectief delegeren van taken aan teamleden, of zet je stappen op het gebied van feedback geven en ontvangen.

Wat levert management coaching mij op:

  • Meer regie en zelfvertrouwen als manager in de drie rollen(leider, manager, coach)
  • Meer verantwoordelijke medewerkers en een meer zelfsturend team
  • Inzicht in eigen (verdere) ontwikkeling als manager
  • Een gelijkwaardige sparringspartner voor persoonlijke vraagstukken en dilemma’s